Logo dierenarts Dirkx

 Praktijk

Jack Dirkx Het beste voor uw dier begint hier!

In 1986 is dierenarts Jack Dirkx gestart met zijn praktijk in onze vroegere dependance te Amersfoort. In 1988 is de huidige praktijk aan de Eikenlaan 44 geopend en in 2008 vergroot en gerenoveerd. In 2017 is dierenarts Natascha Alkema er voor een vaste dag per week, namelijk de donderdag, erbij gekomen en zo nodig op andere dagen.

Onze doelstelling is: om uw huisdier zijn leven lang zo gelukkig, fit en gezond mogelijk te laten zijn. Hiervoor is de Dierenartsenpraktijk modern en kwalitatief goed uitgerust met onder andere uitstekende apparatuur voor bewaking tijdens operaties en onderzoek, zoals röntgen, echo en veel voorkomende laboratoriumonderzoeken. Verder hebben dierenarts Dirkx en dierenarts Alkema door hun jarenlange ervaring een uitgebreide kennis en inzicht in de diergeneeskunde. Deze kennis blijft actueel door de cursussen, die veelvuldig gevolgd worden.

Het accent van Dierenartsenpraktijk Dirkx ligt voor een groot deel op preventieve zorg en voorlichting, zoals vaccinaties, bestrijding van vlooien, teken en wormen, of op jongere leeftijd steriliseren. Tevens besteden wij veel aandacht aan een goede gebitsverzorging van uw huisdier. Dit alles samen vormt, met een optimaal dieet en een juist bewegingspatroon een belangrijke pijler voor een goede gezondheid van uw huisdier.

Voor de dierenartsassistentes is een belangrijke rol in de zorg voor uw dier weggelegd. De assistentes zijn paraveterinair, dat betekent dat zij een gedegen opleiding gehad hebben en ook regelmatig bijscholingen volgen. De paraveterinaires dragen zorg voor een groot deel van bovengenoemde voorlichting en u kunt bij hen ook terecht voor al uw vragen. Wanneer u een nieuwe pup of kitten heeft, kunt u tot een jaar leeftijd kosteloos terecht op het paraveterinaire spreekuur, voor het wennen van uw pup of kitten aan de praktijk, het signaleren van problemen en voor uw vragen. Tevens kunt u bij hen terecht voor begeleiding, wanneer uw dier teveel in gewicht toeneemt.

Wanneer specialistische behandeling nodig is, verwijzen wij u graag door.

Allemaal willen we het beste voor uw huisdier en daar proberen wij als team onze bijdrage aan te leveren.